Blanc de Noir 2016 vins Casus Belli Andorra Unesco

Blanc de Noir 2016

Es tracta d’un gran vi que ens transporta amb suau efervescència i que explota al paladar amb un pom d’aromes i sabors de gran riquesa. De ritme poderós i gran profunditat, exalta les papil·les gustatives amb la seva fresca tensió i culmina en un final de lleu dolçor, obrint-se lentament, tal com li agrada fer a la Pinot Noir.

L’envelliment amb les seves mares es prolonga durant 47 mesos, fins a convertir el vi en un elixir de perfum torrat i afruitat, amb fins records fumats en el rerefons i una boca sucosa en què acidesa i dolçor corren un darrere l’altre.

A la vista, llueix daurat palla i dibuixa fins rosaris perlats. En nas se senten la poma vermella rostida, els cítrics madurs (ratlladura de llimona), la mel i les galetes, tot molt ben integrat per donar pas a un paladar envoltant de cos mitjà i fina bombolla. Després de cada glop treuen el cap els records a fruits secs i herbes aromàtiques com la farigola, més alguna fresca espurna a fruits vermells. Mantega i massapà ens regalen les aromes més reconfortants i de major calidesa, barrejant-se amb un record salí habitual en els millors vins de sòls calcaris. El seu perfil és elegant i discret, harmoniós i de gran definició.

Casus belli Blanc de Noir 2016

VARIETAT:Pinot Noir
ORIGEN:Any de la Part - Ordino
VINYES:Feixes de Baix del Pont d’Ordino i Camp de darrere la Casa
DATA VEREMNA:20 d’octubre de 2016
CRIANÇA:47 mesos en rima